Maart 2016 nieuwsflits

In deze nieuwsflits:
Nieuws uit de bestuursvergadering
Nieuws uit het EPG
Ledenorganisatie
Communicatie
Bedrijfsbezoek Brabant Motors

Uit de bestuursvergadering

 • Het bestuur heeft gebrainstormd over het te voeren beleid en strategie. Binnenkort en In de a.k. voorjaarsvergadering/ALV (ws. in april) hier meer over
 • Notaris Leon Kersten heeft zich beschikbaar gesteld om zitting te nemen in het Graveon-bestuur en wel als vertegenwoordiger van het CMG. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere samenwerking tussen Graveon en CMG.

Uit het EPG

 • Aantrekken van meer (nieuwe) ondernemers moet speerpunt worden in de Gemeente en daarmee ook in het EPG
 • Onderzoek ‘’ondernemersvriendelijke gemeente’ wordt weer uitgevoerd. Dit wordt gedaan in de vorm van enquêtes e.d. Uitkomsten worden binnenkort verwacht.
 • Zorg: 25% van de economie in Grave bestaat uit zorg en aanverwant. Verdere organisatie hiervan gewenst.
 • R&T: nieuwe website Gemeente komt eind van dit jaar in de lucht. Dit wordt een multifunctioneel geheel, waarvan diverse organisaties op de een of andere manier gebruik kunnen maken (w.o. Graveon).
 • De detailhandelsvisie Land van Cuijk is gepresenteerd. Deze is in te zien op de resp. sites van de aangesloten gemeentes. Sterke punten benutten en verdere samenwerking zijn de hoofdmoten hieruit. Vanuit de ondernemers is nog steeds het uitgangspunt: geen (verdere)  detailhandel buiten het centrum
 • Glasvezel verder ontwikkelen. Onderzocht wordt of hiervoor (provinciale) fondsen beschikbaar zijn en komen.

Ledenorganisatie

 • Wij verwelkomen Mooi4me als nieuw lid van Graveon. Deze schoonheidssalon zit in een mooi monumentaal pand in de Brugstraat.  Alles op gebied van schoonheidsbehandelingen onder 1 dak. En dan ook hier weer, de 3de in Grave, een  nominatie. Simone Hachmang is genomineerd voor beste schoonheidsspecialiste Regio Zuid. Kijk even op de site Mooi4me hoe u op haar kunt stemmen. Wij wensen Simone heel veel succes. En we houden u op de hoogte.
 • Met de aanmeldingen van de afgelopen tijd zitten we weer in stijgende lijn met het aantal leden. Hoe meer leden, hoe meer zeggenschap we hebben. Graveon behartigt nl. de belangen voor alle ondernemers in de Gemeente Grave. Daarnaast verzorgen we o.a. netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.
 • Helaas is Caravanbedrijf De Greeff niet de winnaar geworden bij de Nationale Business Succes Award. Maar de nominatie op zich was natuurlijk al prachtig. Volgende keer beter. Wij duimen nu nog voor Beauté. Zij horen in de loop van maart de uitslag.

Communicatie;

Er is een (kleine) start gemaakt om de website te vernieuwen. Op verzoek van de leden, tijdens de ledenvergadering , is ook de ledenlijst toegevoegd.

Bedrijfsbezoek Brabant Motors
Zoals het altijd gaat bij een bijeenkomst  van Graveon, het is gezellig
rumoerig. Iedereen praat met elkaar, nemen even de Graafse wetenwaardigheden door en hier en daar een klein roddeltje (ondernemers zijn net mensen ). Ondertussen kijken we rond bij de gastheer en gastvrouw.  Dit keer was Graveon te gast bij Brabant Motors aan de Bosschebaan. Tussen de blinkende Triumph-motoren stond een afwijkend exemplaar. Deze blonk niet en zat onder de stickers met namen van bedrijven. Dit was de motor van Dakar-Rally-rijder Sjaak Martens. Hij kwam over zijn hobby praten: rally’s rijden. De rally onder de rally’s is natuurlijk Dakar. Dit jaar reed hij voor de 3de keer mee. Viel hij vorige keer nog uit, nu haalde hij een mooie 46ste plaats. En als je zijn verhalen hoort hoe dat gaat dan weet je dat uitrijden al een hele prestatie is. Aan zijn lippen hingen we. Veel wetenswaardigheden over het rijden, waar wij helemaal geen weet van hadden. Zo zit je niet op de motor maar sta je de hele rit op de pedalen en dat soms wel 10 uur lang.  Moet je, als je na 1000 km. rijden eindelijk binnen bent, nog uren met de route van de volgende dag bezig zijn. Staat er alleen pasta, pasta en nog eens pasta op het menu. En zo gingen de enthousiaste verhalen de hele avond door. Wij gaan volgend jaar heel anders naar de Dakar kijken. Helaas zal Sjaak dan niet meer meedoen. Dit was (waarschijnlijk?) zijn laatste keer. De voorbereidingen voor de Dakar-rally nemen ongeveer 9 maanden in beslag, waarna je ruim 3 weken van huis bent. Als je daarnaast dan een eigen bedrijf hebt valt dat niet altijd goed te combineren. En dan hebben we het nog niet eens over wat het rijden fysiek met je doet.

Na 2 uur lang geluisterd te hebben werd Sjaak met een groot applaus bedankt. Daarbij kreeg hij een envelop met inhoud. Want wat ook zo mooi aan Sjaak is: deze opbrengsten doneert hij allemaal aan een goed doel. Kijk voor meer info op www. Sjaakmartens.nl Helaas zal Sjaak dan niet meer meedoen. Dit was (waarschijnlijk?) zijn laatste keer. De voorbereidingen voor de Dakar-rally nemen ongeveer 9 maanden in beslag, waarna je ruim 3 weken van huis bent. Als je daarnaast dan een eigen bedrijf hebt valt dat niet altijd goed te combineren. En dan hebben we het nog niet eens over wat het rijden fysiek met je doet.

Na 2 uur lang geluisterd te hebben werd Sjaak met een groot applaus bedankt. Daarbij kreeg hij een envelop met inhoud. Want wat ook zo mooi aan Sjaak is: deze opbrengsten doneert hij allemaal aan een goed doel. Kijk voor meer info op www.sjaakmartens.nl