januari 2016 nieuwsflits


 De laatste nieuwtjes vanuit Graveon vindt u in deze nieuwsflits.

 


 

 


  

Bestuurlijke zaken:

-          Binnenkort zal weer het overleg tussen het Bestuur van Graveon en de Gemeenteraad plaatsvinden. Een datum hiervoor wordt binnenkort vastgesteld..

-          Na wat mutaties per 1 januari 2016 heeft Graveon momenteel 50 leden. Belangrijk: hoe meer leden, hoe meer Graveon voor de ondernemers kan doen!

-          De ‘Ondernemersadviesgroep’, waarbij ondernemers uit Grave te rade kunnen gaan met vragen en/of hun evt. aandachtspunten is nog steeds in functie. Contactpersonen voor deze onafhankelijke commissie: Roland van Boekel en Ger Peters

-          De gemeente heeft R&T platform Historisch Grave een subsidie van € 10.000 toegekend. Recreatie en Toerisme gaat hier o.a. andere een stadspas van uitgeven.

-          25 Januari heeft de sectie Zorg van Graveon met de wethouder van Grave om de tafel gezeten. Conclusie is dat de zienswijze duidelijk op papier moet staan dan pas kan er actie ondernomen worden. Beide partijen gaan hiermee aan de gang.

-          Door de bouwwerkzaamheden op het Oranje Bastion kunnen er parkeerproblemen ontstaan. Er zijn tijdelijke maatregelen genomen om dit op te vangen. Achter Catharinahof en bij Visio worden parkeerplaatsen gecreëerd.

 

 

EPG:

-          Op 4 februari a.s. vindt het 3-maandelijkse EPG-overleg plaats. Nieuws hierover dus in de volgende Nieuwsflits

 

 

Sectie Industrie en Dienstverlening:

-          De certificering voor het keurmerk KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) heeft inmiddels en wel op 12 januari jl. plaatsgevonden. Binnenkort zal het convenant getekend gaan worden en dan zal hieraan ook meer aandacht aan worden geschonken. In elk geval een mooie opsteker voor de industrieterreinen in Grave. Maar ook weer een positief voorbeeld van dat samenwerking tot iets goeds kan leiden.

 

Communicatie:

-          Graveon staat tegenwoordig vermeld bij UbiZ. Deze app is gratis te downloaden voor de smartphone. Bedrijven in een regio van 10 km om Grave zijn hier op te vinden. Meer informatie over deze app kunt u vinden via www.erna.ubiznederland.nl

 

Ledenorganisatie:          

-          Wij zijn blij dat we weer een nieuw lid aan u kunnen voorstellen: Vincent v Schijndel van Beauté Huidinstituut. Beauté is vanaf april 2015 weer terug in Grave. In de jaren 90 is deze onderneming al 8 jaar in Grave gevestigd geweest en zijn daarna naar Nijmegen verhuisd. Met deze terugkomst is Grave een mooi bedrijf rijker geworden. Het pand aan de Maasstraat ziet er niet alleen van buiten mooi uit, ook binnenin is het sfeervol ingericht. Dit, maar natuurlijk vooral de deskundigheid van het team, heeft er toe bijgedragen dat zij genomineerd zijn voor de Beauty Award 2016, een onderscheiding voor het beste instituut in die klasse. Vincent en zijn team wensen we dan ook veel succes en welkom bij de club.  

-          Verder willen wij u er nogmaals op wijzen dat er medio februari een speciale spreker bij Brabant Motors komt. Sjaak Martens komt dan vertellen over zijn ervaringen met het rijden van de Dakarrally. Hij heeft inmiddels deze rally succesvol uitgereden. U als lid van Graveon kunt daarbij zijn. Zodra de datum bekend is ( als Sjaak weer helemaal uitgerust is )  laten wij het via de mail weten.

-          Zoals wij u al via facebook van Graveon hebben laten weten is ook Caravanbedrijf de Greeff genomineerd voor beste in zijn branche. U hebt uw stem kunnen uitbrengen en kon daarmee niet alleen Marcel Voet en zijn team promoten, maar ook een caravan verdienen. De stemmen worden op dit moment geteld en op 4 februari a.s. is de uitslag. Dit kunt u zien op RTL 7 bij het programma De Succesfactor. Marcel veel succes!

-          De nieuwjaarsreceptie heeft plaats gevonden in de sfeervolle omgeving van Het Arsenaal. Alle soorten ondernemers waren vertegenwoordigd: zorg, detail, industrie, diensten en horeca. In een gemoedelijke sfeer werd er geproost op een goed ondernemend 2016. De neuzen dezelfde kant op om Grave op de kaart te zetten was deze avond wel de rode draad.