Waar zijn wij allemaal mee bezig?

Graveon is op dit moment met een make-over bezig. Om de ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn, zullen we meer onderscheid gaan maken in welke sectie de ondernemer hoort. Inmiddels is de SBG, Stichting Bedrijventerreinen Grave, in werking getreden. Ook zijn we met een aparte sectie voor de zorgondernemers bezig. Ondernemers in het centrum zijn al in het CMG opgenomen..
Hierdoor kunnen we nog specifieker de ondernemer van dienst zijn. Het is de bedoeling dat elke sectie zijn eigen bestuur gaat krijgen en een lid van elk bestuur komt dan n het hoofdbestuur van het "nieuwe Graveon" te zitten. De bijdragen van de ondernemers vloeien terug in hun eigen sectie. Dat bestuur bepaalt dan ook in grote lijnen waar de middelen aan uitgegeven gaan worden.
 
Verder organiseert Graveon nog de netwerkbijeenkomsten. De laatste keer is een bezoek gebracht aan Atelier 276.
 
Er is ook een keer per 2 maanden een EPG ( Economisch Platform Grave) overleg. Hier sluiten de wethouders bijaan zodat er snel overleg kan plaatsvinden over mogelijke problemathiek in ondernemend Grave. Vergaderd het bestuur een keer per maand en is er een keer per jaar overleg met de raadsleden.
 
Kortom; Graveon is er voor alle ondernemers in gemeente Grave.


Facelift Wisseveld

Gertjan van der Heijden heeft d.m.v. plattegronden en bovenaanzicht foto's duidelijk gemaakt wat de facelift Wisseveld gaat inhouden. Een goed bezochte en informatieve avond. Ook andere ondernemers kwamen aan het woord. René de Waal , Ben Junier en gastheer Cas de Graaff vertelde wat zij aan hun pand gaan doen. Wordt mooi dat Wisseveld.

Facelift Wisseveld

Op 10-10-2018 organiseerd Graveon een informatie avond over de facelift die Wisseveld gaat ondergaan. Er zullen sprekers zijn die hiermee van doen hebben. Zowel een uitvoerder als ook ondernemers op Wisseveld en nog meer. Leden van Graveon zijn hierbij natuurlijk uitgenodigd maar ook CMG ondernemrs en Bedrijventerreinondernemers zijn welkom. Locatie De Greeff Arnoud v Gelderenweg. Aanvang 19.00 uur wel graag even aanmelden.

Algemene Leden Vergadering 2018

Tijdens de ALV 2018 zijn de leden op de hoogte gebracht van de vorderingen van afgelopen jaar. Er heeft ook een bestuurswisseling plaats gevonden. Peter v Kuppeveld heeft na 4 jaar als voorzitter in het bestuur gezeten te hebbben de hamer doorgegeven aan Ric Broens. Onder luid applaus en met een kist vol Graafse producten nam hij afscheid als voorzitter. Gelukkig blijft Peter ons op de achtergrond ons adviseren en steunen. René de Waal is tot het bestuur toegetreden voor met name de oprichting BTV. ( Bedrijven Tereinen Vereniging) Er wordt hard gewerkt aan een "nieuw Graveon".  Hierin komen verschillende secties onder te hangen. Denk hierbij aan ; Zorg, CMG, Horeca, Industrie en Dienst, Recreatie en Toerisme en Detailhandel.
Elke sectie heeft zijn eigen bestuur waarvan 1 ook zitting heeft in het hoofdbestuur. De bijdrage gaat via reclamebelasting. Elke sectie heeft zijn eigen financiële verantwoording.

Zomer

De zomer is begonnen. Voor vele betekend dit vakantie. Maar voor veel ondernemers houdt het in dat er juist meer en of harder gewerkt moet worden. Ook het bestuur van Graveon zit in de zomer niet stil. Samen met het bestuur van het CMG, centrummanagement Grave, wordt er gekeken naar een betere structuur voor alle secties in ondernemend Grave. Zorg, centrum, industrie en dienst, recreatie en toerisme om er maar een paar te noemen.


 Wij wensen u allen een mooie zomer toe.

6 April informatie avond "ondernemend Grave"

Op 6 april aanstaande organiseerd het bestuur van Graveon samen met CMG een informatie avond over "ondernemend Grave". Samen willen wij kijken hoe we de ondernemer van gemeente Grave (nog) beter kunnen vertegenwoordigen. Hierbij is de input vanuit de ondernemer zeer gewaardeerd en dus is iedere ondernemer uit de gemeente Grave van harte welkom. Aanvang 19.30 uur in Catharinhof, Koninginnedijk Grave. Aanmelden kunnen wij waarderen maar is niet echt nodig.
Wij hopen op een positieve en zinvolle avond.

2017

Graveon is bezig om zich nog beter te kunnen inzetten voor haar leden door verdere ontwikkeling van de structuur en samenwerking met CMG en bedrijventerreinen.

Het Bestuur van Graveon wenst iedereen een goed ondernemend 2017 toe.Algemen ledenvergadering en barbeque op 10 juni.

Op 10 juni vindt de ALV van Graveon plaats. Dit keer iets anders dan u van ons gewend bent. Ipv een spreker tijdens de vergadering, gaan we nu na de vergadering met z'n allen barbequen. De partners zijn ook van harte welkom. Meer informatie ontvangt u per mail.

Hopelijk tot dan.
Bestuur Graveon.

Ontbijtbijeenkomst Motel Koolen 20 april, 7.00 uur.

S'morgens op 20 april zijn de leden van Graveon om 7.00 uur van harte welkom bij Motel Koolen. Daar beginnen zij de dag met een ontbijtje en leren zij ondertussen het bedrijf van Arjan en Ingrid beter kennen. Wilt u daar ook graag bij zijn? U kunt zich via info@graveon.nl aanmelden als u lid bent. Deze bijeenkomsten zijn geheel gratis voor de leden. Wilt u ook lid worden van Graveon dan kunt u zich aanmelden via de site van Graveon. Maar ook als u meer informatie wilt, laat het even weten.

Sjaak Martens bij Brabant Motors

Zoals het altijd gaat bij een bijeenkomst van Graveon, het is gezellig rumoerig. Iedereen praat met elkaar, nemen even de graafse wetenswaardigheden door en hier en daar een klein roddeltje (ondernemers zijn net mensen). Ondertussen kijken we rond bij de gastheer en vrouw. Dit keer is het Brabant Motors. Tussen de blinkende Triumph-motoren stond een afwijkend exemplaar. Deze blonk niet en zat onder de stickers met namen van bedrijven. Dit was de motor van Dakar Rally rijder Sjaak Martens. Hij kwam over zijn hobby praten: rally's rijden. De rally onder de rally's is natuurlijk de Dakar Dit jaar reed hij voor de 3de keer mee. Viel hij vorig jaar nog uit, nu haalde hij een mooie 46ste plaats. En als je zijn verhalen hoort hoe dat gaat dan weet je dat uitrijden al een hele prestatie is. Aan zijn lippen hingen we. Veel wetenswaardigheden over het rijden, waar ij helemaal geen weet van hadden. Zo zit je niet op de motor maar sta je de hele rit op de peda;len en dat soms wel 10 uur lang. Moet je als je na 1000km rijden eindelijk binnen bent, nog uren de route van de volgende dag doornemen. Na 2 uur lang geluisterd te hebben werd Sjaak met een groot applaus bedankt. Wederom gingen de leden van Graveon met een goed gevoel naar huis. Netwerken kan heel leuk zijn.

Maart 2016 nieuwsflits

In deze nieuwsflits:
Nieuws uit de bestuursvergadering
Nieuws uit het EPG
Ledenorganisatie
Communicatie
Bedrijfsbezoek Brabant Motors

Uit de bestuursvergadering

 • Het bestuur heeft gebrainstormd over het te voeren beleid en strategie. Binnenkort en In de a.k. voorjaarsvergadering/ALV (ws. in april) hier meer over
 • Notaris Leon Kersten heeft zich beschikbaar gesteld om zitting te nemen in het Graveon-bestuur en wel als vertegenwoordiger van het CMG. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere samenwerking tussen Graveon en CMG.

Uit het EPG

 • Aantrekken van meer (nieuwe) ondernemers moet speerpunt worden in de Gemeente en daarmee ook in het EPG
 • Onderzoek ‘’ondernemersvriendelijke gemeente’ wordt weer uitgevoerd. Dit wordt gedaan in de vorm van enquêtes e.d. Uitkomsten worden binnenkort verwacht.
 • Zorg: 25% van de economie in Grave bestaat uit zorg en aanverwant. Verdere organisatie hiervan gewenst.
 • R&T: nieuwe website Gemeente komt eind van dit jaar in de lucht. Dit wordt een multifunctioneel geheel, waarvan diverse organisaties op de een of andere manier gebruik kunnen maken (w.o. Graveon).
 • De detailhandelsvisie Land van Cuijk is gepresenteerd. Deze is in te zien op de resp. sites van de aangesloten gemeentes. Sterke punten benutten en verdere samenwerking zijn de hoofdmoten hieruit. Vanuit de ondernemers is nog steeds het uitgangspunt: geen (verdere)  detailhandel buiten het centrum
 • Glasvezel verder ontwikkelen. Onderzocht wordt of hiervoor (provinciale) fondsen beschikbaar zijn en komen.

Ledenorganisatie

 • Wij verwelkomen Mooi4me als nieuw lid van Graveon. Deze schoonheidssalon zit in een mooi monumentaal pand in de Brugstraat.  Alles op gebied van schoonheidsbehandelingen onder 1 dak. En dan ook hier weer, de 3de in Grave, een  nominatie. Simone Hachmang is genomineerd voor beste schoonheidsspecialiste Regio Zuid. Kijk even op de site Mooi4me hoe u op haar kunt stemmen. Wij wensen Simone heel veel succes. En we houden u op de hoogte.
 • Met de aanmeldingen van de afgelopen tijd zitten we weer in stijgende lijn met het aantal leden. Hoe meer leden, hoe meer zeggenschap we hebben. Graveon behartigt nl. de belangen voor alle ondernemers in de Gemeente Grave. Daarnaast verzorgen we o.a. netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.
 • Helaas is Caravanbedrijf De Greeff niet de winnaar geworden bij de Nationale Business Succes Award. Maar de nominatie op zich was natuurlijk al prachtig. Volgende keer beter. Wij duimen nu nog voor Beauté. Zij horen in de loop van maart de uitslag.

Communicatie;

Er is een (kleine) start gemaakt om de website te vernieuwen. Op verzoek van de leden, tijdens de ledenvergadering , is ook de ledenlijst toegevoegd.

Bedrijfsbezoek Brabant Motors
Zoals het altijd gaat bij een bijeenkomst  van Graveon, het is gezellig
rumoerig. Iedereen praat met elkaar, nemen even de Graafse wetenwaardigheden door en hier en daar een klein roddeltje (ondernemers zijn net mensen ). Ondertussen kijken we rond bij de gastheer en gastvrouw.  Dit keer was Graveon te gast bij Brabant Motors aan de Bosschebaan. Tussen de blinkende Triumph-motoren stond een afwijkend exemplaar. Deze blonk niet en zat onder de stickers met namen van bedrijven. Dit was de motor van Dakar-Rally-rijder Sjaak Martens. Hij kwam over zijn hobby praten: rally’s rijden. De rally onder de rally’s is natuurlijk Dakar. Dit jaar reed hij voor de 3de keer mee. Viel hij vorige keer nog uit, nu haalde hij een mooie 46ste plaats. En als je zijn verhalen hoort hoe dat gaat dan weet je dat uitrijden al een hele prestatie is. Aan zijn lippen hingen we. Veel wetenswaardigheden over het rijden, waar wij helemaal geen weet van hadden. Zo zit je niet op de motor maar sta je de hele rit op de pedalen en dat soms wel 10 uur lang.  Moet je, als je na 1000 km. rijden eindelijk binnen bent, nog uren met de route van de volgende dag bezig zijn. Staat er alleen pasta, pasta en nog eens pasta op het menu. En zo gingen de enthousiaste verhalen de hele avond door. Wij gaan volgend jaar heel anders naar de Dakar kijken. Helaas zal Sjaak dan niet meer meedoen. Dit was (waarschijnlijk?) zijn laatste keer. De voorbereidingen voor de Dakar-rally nemen ongeveer 9 maanden in beslag, waarna je ruim 3 weken van huis bent. Als je daarnaast dan een eigen bedrijf hebt valt dat niet altijd goed te combineren. En dan hebben we het nog niet eens over wat het rijden fysiek met je doet.

Na 2 uur lang geluisterd te hebben werd Sjaak met een groot applaus bedankt. Daarbij kreeg hij een envelop met inhoud. Want wat ook zo mooi aan Sjaak is: deze opbrengsten doneert hij allemaal aan een goed doel. Kijk voor meer info op www. Sjaakmartens.nl Helaas zal Sjaak dan niet meer meedoen. Dit was (waarschijnlijk?) zijn laatste keer. De voorbereidingen voor de Dakar-rally nemen ongeveer 9 maanden in beslag, waarna je ruim 3 weken van huis bent. Als je daarnaast dan een eigen bedrijf hebt valt dat niet altijd goed te combineren. En dan hebben we het nog niet eens over wat het rijden fysiek met je doet.

Na 2 uur lang geluisterd te hebben werd Sjaak met een groot applaus bedankt. Daarbij kreeg hij een envelop met inhoud. Want wat ook zo mooi aan Sjaak is: deze opbrengsten doneert hij allemaal aan een goed doel. Kijk voor meer info op www.sjaakmartens.nl

 

 

 

 

 

 3 maart bedrijfsbezoek Brabant Motors met gast spreker Sjaak Martens.

Op 3 maart geeft Sjaak Martens een lezing over zijn deelname aan de Dakar Rally.  Boeiende verhalen vertelt hij over deze zware race die hij per motor afgelegd heeft. Deze avond zijn wij te gast bij Suzanne en Joris van Brabant Motors. Zij laten u graag hun bedrijf zien. Als u lid bent van Graveon kunt u zich aanmelden bij info@graveon.nl  U bent van harte welkom.

januari 2016 nieuwsflits


 De laatste nieuwtjes vanuit Graveon vindt u in deze nieuwsflits.

 


 

 


  

Bestuurlijke zaken:

-          Binnenkort zal weer het overleg tussen het Bestuur van Graveon en de Gemeenteraad plaatsvinden. Een datum hiervoor wordt binnenkort vastgesteld..

-          Na wat mutaties per 1 januari 2016 heeft Graveon momenteel 50 leden. Belangrijk: hoe meer leden, hoe meer Graveon voor de ondernemers kan doen!

-          De ‘Ondernemersadviesgroep’, waarbij ondernemers uit Grave te rade kunnen gaan met vragen en/of hun evt. aandachtspunten is nog steeds in functie. Contactpersonen voor deze onafhankelijke commissie: Roland van Boekel en Ger Peters

-          De gemeente heeft R&T platform Historisch Grave een subsidie van € 10.000 toegekend. Recreatie en Toerisme gaat hier o.a. andere een stadspas van uitgeven.

-          25 Januari heeft de sectie Zorg van Graveon met de wethouder van Grave om de tafel gezeten. Conclusie is dat de zienswijze duidelijk op papier moet staan dan pas kan er actie ondernomen worden. Beide partijen gaan hiermee aan de gang.

-          Door de bouwwerkzaamheden op het Oranje Bastion kunnen er parkeerproblemen ontstaan. Er zijn tijdelijke maatregelen genomen om dit op te vangen. Achter Catharinahof en bij Visio worden parkeerplaatsen gecreëerd.

 

 

EPG:

-          Op 4 februari a.s. vindt het 3-maandelijkse EPG-overleg plaats. Nieuws hierover dus in de volgende Nieuwsflits

 

 

Sectie Industrie en Dienstverlening:

-          De certificering voor het keurmerk KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) heeft inmiddels en wel op 12 januari jl. plaatsgevonden. Binnenkort zal het convenant getekend gaan worden en dan zal hieraan ook meer aandacht aan worden geschonken. In elk geval een mooie opsteker voor de industrieterreinen in Grave. Maar ook weer een positief voorbeeld van dat samenwerking tot iets goeds kan leiden.

 

Communicatie:

-          Graveon staat tegenwoordig vermeld bij UbiZ. Deze app is gratis te downloaden voor de smartphone. Bedrijven in een regio van 10 km om Grave zijn hier op te vinden. Meer informatie over deze app kunt u vinden via www.erna.ubiznederland.nl

 

Ledenorganisatie:          

-          Wij zijn blij dat we weer een nieuw lid aan u kunnen voorstellen: Vincent v Schijndel van Beauté Huidinstituut. Beauté is vanaf april 2015 weer terug in Grave. In de jaren 90 is deze onderneming al 8 jaar in Grave gevestigd geweest en zijn daarna naar Nijmegen verhuisd. Met deze terugkomst is Grave een mooi bedrijf rijker geworden. Het pand aan de Maasstraat ziet er niet alleen van buiten mooi uit, ook binnenin is het sfeervol ingericht. Dit, maar natuurlijk vooral de deskundigheid van het team, heeft er toe bijgedragen dat zij genomineerd zijn voor de Beauty Award 2016, een onderscheiding voor het beste instituut in die klasse. Vincent en zijn team wensen we dan ook veel succes en welkom bij de club.  

-          Verder willen wij u er nogmaals op wijzen dat er medio februari een speciale spreker bij Brabant Motors komt. Sjaak Martens komt dan vertellen over zijn ervaringen met het rijden van de Dakarrally. Hij heeft inmiddels deze rally succesvol uitgereden. U als lid van Graveon kunt daarbij zijn. Zodra de datum bekend is ( als Sjaak weer helemaal uitgerust is )  laten wij het via de mail weten.

-          Zoals wij u al via facebook van Graveon hebben laten weten is ook Caravanbedrijf de Greeff genomineerd voor beste in zijn branche. U hebt uw stem kunnen uitbrengen en kon daarmee niet alleen Marcel Voet en zijn team promoten, maar ook een caravan verdienen. De stemmen worden op dit moment geteld en op 4 februari a.s. is de uitslag. Dit kunt u zien op RTL 7 bij het programma De Succesfactor. Marcel veel succes!

-          De nieuwjaarsreceptie heeft plaats gevonden in de sfeervolle omgeving van Het Arsenaal. Alle soorten ondernemers waren vertegenwoordigd: zorg, detail, industrie, diensten en horeca. In een gemoedelijke sfeer werd er geproost op een goed ondernemend 2016. De neuzen dezelfde kant op om Grave op de kaart te zetten was deze avond wel de rode draad.

 Nieuwjaarsreceptie

11-01-2016: Nieuwjaarsreceptie voor leden van Graveon en CMG

De nieuwjaarsreceptie van Graveon, waarvoor alle leden en CMG-ondernemers  zijn uitgenodigd, vindt plaats op 11-1-2016. Vanaf 19.30 uur bent u welkom in Het Arsenaal te Grave.

Wij wensen  u fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!Zomervakantie

Het bestuur van Graveon wenst iedereen een hele fijne vakantie toe. Enkele vakantie tips in eigen stad. Doortocht 4 daagse 22 julie. Ballonfestival 19 / 20 augustus. Of gewoon heerlijk slenteren door de stad. Er zijn een 7tal pop-up stores geopend naast de vele leuke winkels die we al hebben. Een van de vele mooie terrasjes bezoeken geeft toch ook een echt vakantie gevoel. Kortom u hoeft niet zo heel ver om vakantie te vieren.

December Nieuwsflits Graveon

Het laatste nieuws uit de bestuursvergadering


Bestuurlijke zaken

 • De Algemene Ledenvergadering van 25 november 2015 is weer achter de rug en op een goede en constructieve manier verlopen, met goede discussie en aanbevelingen van de leden. Suggestie waren om de leden met hun naam en onderneming weer te vermelden op de website en een link met de nieuwsflits op te nemen.
 • Elk bestuurslid besprak met de aanwezige leden de (vorderingen in) zijn aandachtsgebied. De begroting 2016 werd ook besproken en goedgekeurd en daaruit werd besloten om de contributie te handhaven op € 180 (CMG-ondernemers: € 124).  Hieruit volgt dat er meer geld is en wordt vrijgemaakt voor de leden.
 • Op dit moment heeft Graveon 53 leden. Er komen echter wat mutaties aan: een vijftal leden heeft opgezegd tegen dit jaareinde en er komen ook weer wat nieuwe leden bij (zie onder). Belangrijk: hoe meer leden, hoe meer Graveon voor de ondernemers kan doen!
 • Op 24 november heeft uitgebreid overleg plaatsgevonden tussen het bestuur van de Stichting Centrummanagement Grave en het bestuur van Graveon. De wijze van (verdere nauwe) samenwerking is besproken, alsmede een aantal lopende zaken.

 

 

EPG

 • Centrummanagement. Er is een nieuw bestuur bij de Stichting Centrummanagement Grave. Dit nieuwe bestuur bestaat uit Jeroen van Eerden (voorzitter), Dennis Nibbeling, Leon Kersten en Marie-Claire Abbenhuis. Graveon is en blijft overkoepelend en CMG zal een aantal eigen projecten opzetten. Verbinding met Graveon zal waarschijnlijk en onder meer tot stand komen via een bestuurslid van CMG, die dan ook bestuurslid wordt bij Graveon.
 • Kwaliteitsimpuls Bedrijventerreinen. Voor het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) volgt op 12 januari a.s. de audit. Daarnaast vindt overleg plaats om te komen tot een strategie voor een gezamenlijke bedrijventerreinenvereniging (BTV). Extra aandacht daarbij voor het aanhaken van de VVE de Bons.
 • Toerisme en Recreatie. Er wordt een masterplan opgesteld met een kernboodschap voor ‘Historisch Grave’.
 • Wisseveld. CMG en Graveon, alsmede de Wijkraad, werken nauw samen in hun (lopende) zorgen en bezwaren tegen het nieuwe bestemmingsplan en daarin m.n. de mogelijkheid daarin van vestiging van detailhandel op het bedrijventerrein Wisseveld. Ook in het EPG is deze problematiek weer uitgebreid aan de orde gesteld.
 • Sector Zorg. Wederom is aandacht gevraagd bij de Gemeente voor de ontwikkeling van de sectie Zorg.
 • Aandacht voor de Ondernemersprijs 2016: hopelijk weer een kandidaat daarvoor uit het Graafsche!
 • Ledenorganisatie
  Wij zijn blij dat er weer een aantal nieuwe leden zich hebben gemeld dit jaar. Dit zijn (wederom) De HEMA, Natuurlijkbijkaat en De Kastanje.  Helemaal nieuw: De Brouwketel, Het Arsenaal en Zorgresidentie Velp.
 • Verder willen wij u er op wijzen dat er begin februari een speciale spreker bij Brabant Motors komt. Sjaak Martens komt dan vertellen over zijn ervaringen over het rijden van de Dakarrally. U als lid van Graveon kunt daarbij zijn. Misschien is het al leuk om hem te volgen tijdens de rally in januari 2016. Wij houden u in ieder geval op de hoogte van zijn prestaties.


november 2015 Aankondiging Algemene Ledenvergadering

De ALV van Graveon woensdag 25 november Graag willen wij u erop attent maken dat de ALV van Graveon gaat plaatsvinden op 25 november aanstaande.
U bent om 18.30 uur allen van harte welkom bij de Brouwketel, waar we de avond starten met een overheerlijk pastabuffet. De vergadering begint om 19.15 uur. Als spreker is Jenneke v Dongen uitgenodigd: zij gaat het een en ander uitleggen over Recreatie en Toerisme Land v Cuijk. Na afloop bestaat de mogelijkheid om in informele sfeer samen te zijn.

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden. We horen graag of u aanwezig bent via info@graveon.nl.

november 2015 Graveon te gast bij Derks Schilders

Graveon te gast bij Derks Schilders

Afgelopen week waren de leden van Graveon te gast bij Derks Schilders. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw, Kathy Derks. Na een kleine rondleiding gaf Geert Jan Derks een uitleg over zijn bedrijf. Daarbij werd duidelijk dat schilderen een vak apart is. Het gaat hierbij niet alleen over welke kwast je gebruikt maar, wat misschien nog wel belangrijker is, welke kleur. Aan de hand van wat voorbeelden liet GJ zien wat de invloed van kleur is. Na deze kleine lezing over zijn bedrijf begon GJ over zijn passie te vertellen. Het beklimmen van de 7 summits. Hiervan heeft hij er al 5 beklommen. Aan de hand van een mooie dia-presentatie vertelde hij wat er allemaal bij komt kijken om een berg te beklimmen. Al met al een interessante avond vol met mooie verhalen. GJ en Kathy, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.oktober 2015 Nieuwsflits Graveon

Nieuws uit de laatste bestuursvergadering Nieuwsflits Graveon oktober 2015

Uit de laatste bestuursvergadering:
Bestuurlijke zaken

-    De Algemene Leden Vergadering staat gepland op 25 November a.s. De officiële uitnodiging ontvangt u binnenkort.
-    Het bestuur en de leden van de Gemeenteraad hebben op 1 oktober een gezamenlijk overleg gehad. Hierin is veel (ondernemers)problematiek aan de orde geweest en er is goed van gedachten gewisseld over o.a. Wisseveld, economische barometer en ontwikkelingen Grave, bedrijventerreinen en KVO, Zorgplatform, CMG, R&T, etc. Over deze zaken bent u ook (grotendeels) d.m.v. onze nieuwsbrieven op de hoogte gehouden.

EPG

-    Op 17 september jl. heeft weer een bijeenkomst van het EPG (Economisch Platform Grave) plaatsgevonden. Binnenkort ontvangt u hierover een aparte nieuwsbrief, maar het was een vergadering waarin wederzijdse punten goed zijn besproken en toegelicht. Ook de problematiek van het Wisseveld is uiteraard in dit overleg uitgebreid aan de orde gekomen. Binnenkort dus meer hierover.

Sectie Industrie en Dienstverlening

-    In de aanloop naar het behalen van het keurmerk KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) voor de bedrijventerreinen De Eek, Kooikersweg en Wisseveld, heeft de werkgroep KVO op 17 september een eerste schouw uitgevoerd. Tijdens deze schouw zijn concrete knelpunten gesignaleerd waar de werkgroep de komende tijd mee aan de slag gaat. KVO zorgt ervoor dat Graveon, Gemeente Grave, Politie en Brandweer afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud op de bedrijventerreinen aan te pakken. Dit alles om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen. Veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Dit resulteert uiteindelijk in een keurmerk, te behalen in januari 2016, voor alle bedrijventerreinen en vooral in een veilige omgeving.
-    Ook in het kader van het project KVO heeft René de Waal  samen met andere ondernemers uit het Wisseveld zwerfafval opgehaald.

Ledenorganisatie

-    Op 10 november 2015 staat een bedrijfsbezoek gepland aan Derks Schilders. Bedrijfsbezoek en lezing bergbeklimmen worden dan gepresenteerd door Geert Jan Derks. De uitnodigingen zijn per mail verstuurd.
-    We kunnen weer een paar nieuwe leden verwelkomen. Maar helaas ook een afmelding. Marieke Janssen heeft in Mill een fotostudio geopend. Wij wensen haar veel succes.
-    Graveon zit ook op Facebook en op LinkedIn. En Suzanne Heezen van de activiteitencommissie zal de website (beter) gaan onderhouden! Dus hebt u iets, wat interessant is voor de website: info@graveon.nl.
-    En heeft u een tip voor de nieuwsflits: laat het ons ook weten!!Overig nieuws

-    Op  23/24/25 oktober vindt er een kunstbeurs in Het Arsenaal plaats. Dit wordt georganiseerd door een van onze leden, Mark v d Linden. Voor meer info zie www.artgrave.nl
-    Nogmaals aandacht gevraagd voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Land van Cuijk op 5 november a.s. in de schouwburg van Cuijk. Komt dat zien en bestel uw kaarten bij ABCS.
augustus 2015 Nieuwsflits Graveon

Economisch Platform Grave: Organisatie bedrijfsleven verbetert!

Nieuwsflits Graveon augustus 2015

 

Economisch Platform Grave: Organisatie bedrijfsleven verbetert!

 

Op 2 juli kwam het Economisch Platform Grave (EPG) voor de tweede keer dit jaar bijeen. Het Economisch Platform Grave is dé vertegenwoordiging van het lokale bedrijfsleven binnen gemeente Grave. Het EPG wordt gevormd door Ondernemersvereniging Graveon, ZLTO Land van Cuijk Noord, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en de gemeente Grave. Doel van het EPG is de economie in Grave stimuleren en het ondernemersklimaat verbeteren. Diverse onderwerpen komen in het EPG aan bod.

 

Centrum Management Grave

Het EPG heeft het functioneren van Centrum Management Grave besproken. Graveon stuurt aan op een sterke structuur voor én door de ondernemers in het centrum. Vanaf begin dit jaar zijn nieuwe werkgroepen gevormd, die de schouders er goed onder zetten. Binnen het Centrum Management Grave is afgesproken dat maandelijks een evenement aan centrumondernemers wordt gekoppeld, om zo het centrum van Grave sterker op de kaart te zetten en de kansen voor Grave te benutten.

 

Kwaliteitsimpuls Bedrijventerreinen Grave

Het project Kwaliteitsimpuls Bedrijventerreinen Grave heeft als doel om gezamenlijk een kwaliteitsslag op de bedrijventerreinen in Grave te realiseren en te zorgen dat deze kwaliteit voor de toekomst behouden blijft. Het is aan de ondernemers op de verschillende bedrijventerreinen om aan te geven op welke manier de kwaliteit kan worden verbeterd. Hiervoor is een Bedrijventerreinen Overleg Grave tot stand gekomen, dat elke 6 tot 8 weken bij elkaar komt. De samenwerking tussen Graveon, Lier Consultancy, de vertegenwoordigers van de bedrijventerreinen en gemeente Grave verloopt voorspoedig. Onlangs heeft de portefeuillehouder Economische Zaken, wethouder Daandels, de nieuwe bedrijfsbewegwijzering op Wisseveld geplaatst. Inmiddels is op alle bedrijventerreinen in Grave de nieuwe bewegwijzering gerealiseerd. Naast de bedrijfsbewegwijzering loopt ook het project “Keurmerk Veilig Ondernemen”, waarbij ondernemers samenwerken met gemeente, politie en brandweer om de veiligheid in het gebied te verhogen. De verwachting is dat dit project eind 2015 is afgerond. Daarnaast worden kleinere projecten bij de kop gepakt, zoals aanpak verbetering wateropgave, groenvoorziening etcetera.

 

Ontwikkelingen organisatiegraad Ondernemers

Om het Ondernemersklimaat te verbeteren is het belangrijk dat ondernemers zich organiseren, waardoor ze een constructievere overlegpartner worden, de ondernemersbelangen goed behartigd worden en de kans op realisatie van wensen toeneemt. Bij Graveon en ZLTO zijn positieve ontwikkelingen te melden ten aanzien van het ledenaantal, waardoor ondernemers steeds beter vertegenwoordigd worden. Graveon en Industriële Kring Land van Cuijk hebben contact met elkaar gezocht om het contact te intensiveren en te onderzoeken welke voordelen er voor Grave zijn bij verdere samenwerking.

In het EPG is afgesproken de organisatiegraad bij de toeristische ondernemers en de ondernemers uit de zorgsector verder te versterken. Graveon heeft dit opgepakt en de structuur van het platform Toerisme en Recreatie Grave vormgegeven. Uit de laatste nulmeting “Economische betekenis toerisme en recreatie in het Land van Cuijk” blijkt dat er in Grave nog veel ontwikkelingskansen zijn op het gebied van Toerisme en Recreatie. Het wordt nu zaak om het platform handvaten te geven, zodat ze met deze kansen aan de slag kunnen gaan.

De zorgsector omvat 25% van de werkgelegenheid in Grave. De hoogste tijd om deze groep van ondernemers bij elkaar te brengen, de collectieve belangen te behartigen en te zorgen dat de zorgsector in Grave sterk blijft. Graveon heeft dit jaar de organisatie van de zorgondernemers opgepakt. De eerste afspraak met vertegenwoordigers van de sector en de wethouders Zorg en Economische Zaken heeft deze maand plaatsgevonden.

 

Economische Ontwikkelingen

De werkgelegenheidscijfers in Grave laten helaas nog geen positieve kanteling in de markt zien. Het EPG heeft ook hét aandachtspunt voor het bedrijfsleven op dit moment, de participatiewet, besproken. Sinds 1 januari is deze wet van kracht. Om het bedrijfsleven te ondersteunen bij deze wetgeving is eind juni het werkgeversservicepunt (www.wspnoordoostbrabant.nl) opgericht. Na de zomer zal hier zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de gemeente aandacht voor zijn om de werkgelegenheid te stimuleren.

Positieve ontwikkeling voor Grave is de vestiging van nieuwe ondernemers van buiten Grave, zowel op de bedrijventerreinen als in het centrum, en dat op verschillende locaties leegstand wordt ingevuld.

 

Voor vragen kunt u terecht bij:

Graveon, www.graveon.nl

ZLTO Land van Cuijk Noord, www.zltolandvancuijknoord.nl

Industriële Kring afd. Cuijk/Grave, www.industriele-kring.nl

Gemeente Grave, www.grave.nl

                                                                                                                                           

 juli 2015 Nieuwsflits Graveon

Uit de laatste bestuursvergadering

Nieuwsflits Graveon juli 2015

 

 1. 1.      Uit de laatste bestuursvergadering

Bestuurlijke zaken

De vacature bestuurslid detailhandel staat nog open

 

EPG

Het kwartaaloverleg in het EPG heeft plaatsgevonden op 2 juli jl. Binnenkort meer nieuws hierover.

Sectie Industrie en Dienstverlening

-          Afspraak zorggroep en Gemeente is verzet naar 13 juli a.s.

-          Bedrijventerreinoverleg gaat goed door. Inmiddels is de (1e paal voor de) bewegwijzering geslagen door wethouder Daandels

-          Vervolg KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) na de vakantieperiode

-          Project wateroverlast De Eek wordt waarschijnlijk. gestopt, omdat de investeringen hiervoor voor de ondernemers aldaar door hen te hoog worden geacht

-          Geluidswal Kooikersweg: Wethouder wacht op ondernemers en vice versa. Beweging gewenst!

-          Op 8 juli is er een inloopavond inzake het voorontwerpbestemmingsplan Wisseveld, waar vragen kunnen worden gesteld over deze plannen. Zie hieronder.

Sectie Detailhandel

-          CMG heeft de maandelijkse bijeenkomst weer gehad, voortgang blijft er goed in. Wel is CMG (ook) nog op zoek naar bestuursleden

-          Recreatie en Toerisme: subsidie-aanvraag uitwerking visie is ingediend bij de Gemeente

Ledenorganisatie

-          Geslaagde BBQ/afsluiting seizoen bij de Greeff. Zie diverse uitingen hierover (Facebook e.d.)

-          Diverse ‘nieuwe’ leden vanuit CMG/centrum. Een vijftal ondernemers vanuit het centrum heeft zich ‘opnieuw’ aangemeld als lid van Graveon.

Communicatie

-          Website Graveon is nieuw leven ingeroepen. Nog verder actualiseren

-          Contacten met de pers, vnl. de regionale, zijn aangehaald. Dit ook door de publiciteit rond de plaatsing van de bewegwijzering bedrijventerreinen.

-          Graveon zit ook op Facebook en binnenkort wordt ook weer LinkedIn nieuw leven ingeblazen

Overige

-          Maria van Dun is de laatste keer aanwezig geweest als secretaresse. Haar taken worden overgenomen door Marion en Ger Peters. Zie hiervoor ook het ingezonden stukje van Maria hieronder. Met een mooi boeket is door het bestuur afscheid van haar genomen.

-          Gemeenteraad wordt door het bestuur uitgenodigd voor het jaarlijkse overleg

 

 

 1. 2.      Inloopavond Wisseveld

Op 8 juli a.s. vindt tussen 19.30 uur en 20.30 uur een inloopavond plaats in de raadszaal van het stadhuis Grave. Tussen deze tijdstippen kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven. Er wordt geen presentatie gegeven, doch u kunt aan de aanwezige ambtenaren, adviseurs en wethouder vragen stellen en zij zullen hierop informatie verstrekken.

 

 

 1. 3.       Afscheid Maria van Dun

Beste Graveon-leden,

 In de afgelopen twee jaar heb ik voor Graveon het secretariaat verzorgd. Dat heb ik steeds met veel plezier en heel graag gedaan. Dit werk heeft mij behalve nieuwe kennis ook leuke nieuwe contacten opgeleverd en ik hoop natuurlijk dat mijn werkzaamheden ook voor Graveon van nut zijn geweest.

Een aantal van jullie heb ik bij de ALV of nieuwjaarsreceptie of in de eigen winkel of onderneming ontmoet. Nu het bestuur van Graveon bijna op volledige sterkte is en de taken zijn herverdeeld, lijkt het mij het juiste moment om afscheid te nemen van Graveon en de secretariaatstaken aan een opvolg(st)er over te laten.
Heel veel dank voor de fijne samenwerking en vooral ook heel veel plezier en succes in jullie verdere ondernemerschap!

 26 juni 2015 Op bedrijfsbezoek bij De Greeff

Vrijdagavond 26 juni was Graveon bijeen om het begin van de zomer te vieren. Voor velen is dit het begin van de vakantie, maar niet voor onze gastheer. Wij waren namelijk te gast bij de Greeff Caravan en Recreatie. Voor Marcel Voet, mede eigenaar De Greeff, breekt juist een drukke tijd aan. Daarom waren wij hem zeer erkentelijk dat hij ons wilde ontvangen. Want wat geeft er een beter vakantiegevoel als tussen de caravans met de BBQ aan en een wijntje of biertje in de hand te staan. Later op de avond was er ook nog een bierproeverij. Deze proeverij gesponsord door Mitra Grave, werd door (oud-medewerkster ) Marion Peters gegeven. Suzanne Heezen, Brabant Motors, kan tevreden zijn over haar debuut in de ledenactiviteitencommissie. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe en hopen jullie weer op onze volgende activiteit te zien.

juni 2015 Nieuwsflits Graveon

Uit de laatste bestuursvergadering (26 mei 2015): Communicatie - Bestaande website van Graveon up-to-date maken. - Regelmatig nieuwsflits uitbrengen, bijv. na bestuursvergadering - Aanspreekpunten/taakverdeling bestuur Nieuwsflits Graveon juni 2015 Uit de laatste bestuursvergadering (26 mei 2015):
- Communicatie
- Bestaande website van Graveon up-to-date maken.
- Regelmatig nieuwsflits uitbrengen, bijv. na bestuursvergadering
- Aanspreekpunten/taakverdeling bestuur:
a. Voorzitter: Peter van Kuppeveld
b. Penningmeester: Bart Janssen
c. Secretaris/communicatie: Ger Peters
d. Sectie Detailhandel: vacature (waarnemend voorzitter Peter van Kuppeveld)
e. Sectie Industrie en Dienstverlening: Ric Broens
f. Ledenorganisatie: Peter Thoonen
g. Groep Zorgondernemers: Maikel Bardoel en Niels van Lier Bereikbaarheid o.a. via info@graveon.nl.

Verdere gegevens en taakverdeling binnenkort op de website EPG:
- Vergadering verplaatst naar begin juli. Aanwezig: Gemeente, Industriële Kring, ZLTO, en Graveon Financien.
- Ledental neemt langzaam toe.
Al een paar deelnemers van het CMG hebben zich aangemeld om weer lid te worden van Graveon. Aangepast aanmeldingsformulier wordt ontwikkeld Sectie Industrie en Dienstverlening.
- In de sectie I&D vinden allerlei activiteiten en ontwikkelingen plaats, w.o. kwaliteitsimpuls bedrijventerreinen, bewegwijzering, KVO, etc.
- Voortgang is er bij de Groep Zorgondernemers. Er wordt gewerkt aan een gefundeerd zorgplatform.
- Kwaliteitsimpuls bedrijventerreinen; binnenkort meer nieuws.
- Rene de Waal volgt Leny van Kempen op in het centrale overleg bedrijventerreinen. 
- Wateroverlast de Eek. Gemeente heeft de betrokken ondernemers voorstel gedaan.
- N324. Project loopt, na veel wensen van ondernemers Sectie Detailhandel.
- CMG heeft 18 mei bij elkaar gezeten in een goed bezochte en vruchtbare vergadering. CMG komt verder op gang, o.m. door de straatvertegenwoordigers.
- Graveon faciliteert CMG, zoals bekend.
- Recreatie en Toerisme. Mevr. Jenneke van Dongen wordt voorzitter van dit platform (niet zijnde bestuurslid Graveon) Ledenorganisatie.
- Geslaagde bijeenkomst bij Kamoen/Tarsus. Zie diverse uitingen in krant/Facebook/etc.
- 26 juni volgende bijeenkomst bij de Greeff, zie uitnodiging.
- Betrokkenheid van de leden wordt groter. Goed bezochte bijeenkomsten etc.
Overige:
- Het uitgebrachte rapport door de Rekenkamer over Ondernemend Grave wordt binnenkort besproken in de Gemeenteraad. Ook Graveon is geraadpleegd door de Rekenkamer bij het opstellen hiervan. Het rapport ligt ter inzage voor de leden.

Algemene jaar vergadering 2018